Credit check & ID-check in het WoningDossier

Screen kandidaten eenvoudig in het WoningDossier

Het screenen en valideren van kandidaat-huurders is essentieel om fraude en financiële schade te voorkomen. Helaas neemt dit proces vaak de nodige tijd en administratie in beslag. In het OSRE WoningDossier is een tool beschikbaar waarmee je credit check en ID-check snel, veilig én gemakkelijk afhandelt.

Wat zijn de credit Check & ID-check?

Het proces bestaat uit twee delen: het identificatieproces en de klantacceptatie. De identiteit van de kandidaat wordt gevalideerd en de kredietwaardigheid wordt gescreend. Hiermee wordt het risico op fraude en mogelijke financiële schade zoveel mogelijk beperkt. Met de Credit- & ID-Check functie in het OSRE WoningDossier wikkel je dit gehele proces voortaan automatisch af.

Hoe werken de credit check & ID-check in het OSRE WoningDossier?

De benodigde gegevens voor een screening en toestemming daarvoor worden gevraagd wanneer een kandidaat-huurder zich inschrijft voor jouw project. Wanneer je de credit check uitvoert, checkt het systeem onder andere de naam, postcode en geboortedatum in verschillende databases. Op basis daarvan wordt een indicator voor het te verwachten betaalgedrag berekend. Binnen een minuut krijg je dat in de vorm van een kredietscore te zien in het WoningDossier.

Bij de ID-check wordt op basis van het documentnummer de geldigheid van het ID-bewijs gecontroleerd en gecheckt of het als vermist of gestolen aangemerkt is. De uitslag is direct in het WoningDossier te zien.

Voordelen

Met de nieuwe tool in het OSRE WoningDossier is het klantacceptatie- en identificatieproces veilig online en in één en dezelfde werkomgeving af te handelen. Het proces wordt overzichtelijker en je bespaart tijd. Je hoeft het namelijk niet meer uit te besteden. Ook voor de kandidaat-huurder is het huurproces een stuk sneller en eenvoudiger geworden.

Faciliteren & leveranciers

Het WoningDossier faciliteert alleen in het proces, er wordt geen waardeoordeel gegeven. Het WoningDossier stuurt de gegevens door naar de leverancier en haalt ze vervolgens weer op. De tool werkt voor gebruikers van Experian.

Heb je nog vragen over de credit check of ID-check? Neem dan contact met ons op.

Menu